Durres – Rinas – Tirane

 

Hapet gara për projektin e hekurudhës Tiranë-Durrës-Rinas

Drejtoria e Përgjithshme e Hekurudhave ka çelur garën për rindërtimin e hekurudhës Tiranë-Durrës, me degëzim të ri për në Aeroportin e Rinasit. Projekti do të ndërtohet brenda 30 muajve dhe kostoja totale arrin në 90,5 milionë euro. 36,9 milionë euro janë siguruar nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim në formën e kredisë, 35,4 milionë janë grant falas nga Bashkimi Europian, ndërsa qeveria shqiptare do të mbulojë kostot e shpronësimeve dhe Tatimin e mbi Vlerën e Shtuar. Në fazën e ndërtimit të projektit priten të angazhohen rreth 1,375 punonjës direkt dhe indirekt, ndërsa gjatë fazës së operimit, numri do të arrijë në rreth 2,200. Është përllogaritur edhe vlera e kursimit nga qytetarët, që do të jenë në nivel 55 milionë euro në vit. Rindërtimi i hekurudhës dhe më pas rikthimi i stacionit të trenit brenda qytetit të Tiranës pritet ti japë një hov të ri këtij sektori të lënë në harresë prej shumë vitesh.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *