MENU

Hekurudha e shtetit Shqiptare

Hekurudha Maqedoni-Shqipëri, prioritet i të dy shteteve

data publikacji 2014-10-18

Ndërtimi i Korridorit 8 në pjesën hekurudhore Kërçovë-Lin është prioritet i Qeverisë së Shqipërisë dhe Maqedonisë, deklaruan drejtorët e dy ndërmarrjeve hekurudhore Genci Alizoti dhe Irfan Asani, pas realizimit të takimit mes tyre në Durrës. Drejtori i ndërmarrjes Publike hekurudhore, Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastrukturore, Irfan Asani, homologun e tij Alizoti e informoi për aktivitetet që i ndërmarrin hekurudhat e Maqedonisë dhe Qeveria për fillimin e realizimit dhe ndërtimit të linjës hekurudhore Kërçovë-Strugë-Lin...

me shume »

Haxhinasto: Fondet për sinjalistikën rrugore do vazhdojnë të rriten

data publikacji 2014-9-14

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës z. Edmond Haxhinasto ka inspektuar sot punimet qe po behën për plotesimin e sinjalistikes rrugore tek kryqezimi i rruges së Rinasit. “Ne vazhdojmë aksionin për plotësimin e gjithë sinjalistikës në rrugët e Shqipërisë. Kjo është një nga nyjet e rëndësishme të aksit të veriut, sic është ky kryqëzimi që sapo del nga Aeroporti i Rinasit drejt qytetit te Fushëkrujës”, tha Ministri Haxhinasto...

me shume »

Haxhinasto: Do ta ringjallim hekurudhën shqiptare

data publikacji 2014-06-21

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Edmond Haxhinasto inspektoi sot Bazën e Shërbimit të Mjeteve të Lëvizshme në sektorin e hekurudhës shqiptare pranë zonës së plazhit në Durrës. “Jemi këtu për të parë se çfarë farë potenciali të jashtëzakonshëm ka hekurudha për tu ringjallur dhe për të ofruar ato shërbime të nevojshme që ka zhvillimi i sotëm i vendit. Nga vizita këtu është shumë evidente që është trashëguar një bazë mekanike, teknike e rëndësishme e cila është lënë në degradim te plotë, por me drejtimin e ri të hekurudhës shqiptare kjo bazë po vihet në lëvizje dhe ka një potencial të jashtëzakonshëm së pari për ti shërbyer mjeteve që sot janë në shërbim nga hekurudha si për mallrat ashtu dhe për pasagjerët por edhe për nesër për të pasur mjete të reja”, tha Ministri Haxhinasto gjatë vizitës në këtë bazë...

me shume »

Faqja zyrtare e rrjetit hekurudhor Shqiptar

Sherbimet